In 2025 via Leergeld Utrecht naar de Efteling

Leergeld Nederland en de Efteling zijn een samenwerking aangegaan. Zo kunnen meer gezinnen met al hun kinderen een dagje uit naar de Efteling. Dat is prachtig nieuws, want wij krijgen als Stichting Leergeld Utrecht vaak vragen van gezinnen die graag met hun kinderen een dagje uit willen. Het doel van de samenwerking is dat alle gezinnen die in heel Nederland door Leergeld worden geholpen binnen 5 jaar met hun hele gezin een gratis toegangskaart voor de Efteling krijgen. Hier lees je er meer over.

We hebben als Leergeld Utrecht besloten dat we dit graag in 2025 aan willen bieden. Dat is dan waarschijnlijk vanaf het voorjaar van 2025. In dat jaar bestaat Leergeld Utrecht ook 25 jaar en dat vinden we een mooie gelegenheid!

Het voorbereiden van deze actie kost veel tijd. We zijn als Leergeld Utrecht namelijk heel hard gegroeid de afgelopen jaren. We helpen nu duizenden gezinnen en bijna 10.000 kinderen. Als we willen zorgen dat de kinderen die wij helpen met het hele gezin naar de Efteling kunnen, moet er veel geregeld worden.

Houd er rekening mee dat wij waarschijnlijk geen reiskosten kunnen vergoeden. In dat geval kan een gezin alleen toegangskaarten aanvragen en moet het vervoer helemaal zelf worden betaald.

Alleen gezinnen die wij al helpen of die op basis van hun inkomen hulp van Leergeld kunnen krijgen, kunnen dan kaarten aanvragen. Gezinnen kunnen hulp van Leergeld krijgen als zij een U-pas hebben en/of een inkomen hebben tot 150% van de bijstandsnorm.

Meer nieuws over deze actie volgt in 2024. Zorg dat je onze nieuwsbrief ontvangt als je het laatste nieuws over deze actie wilt horen.