Vacature medewerker vrijwilligerscoördinatie & administratie (20-24 uur)

Wil jij eraan bijdragen dat alle kinderen mee kunnen doen met alles wat voor hun leeftijdsgenoten normaal is? Vind je het leuk om met vrijwilligers te werken en heb je ervaring met het verrichten van administratieve werkzaamheden of pik je dit snel op?  Dan zoekt Stichting Leergeld Utrecht jou om haar team te versterken.

Stichting Leergeld Utrecht heeft als doel om alle kinderen in Utrecht mee te laten doen, ook als zij opgroeien in een gezin met een laag inkomen. In de gemeente Utrecht wonen meer dan 13.000 kinderen in gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Voor de aanschaf van schoolspullen, een fiets, sportkleding of een computer om huiswerk te maken, schiet het gezinsinkomen tekort en daardoor staan deze kinderen vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld Utrecht vindt dat onacceptabel en wil dat álle kinderen volwaardig kunnen meedoen aan onderwijs, cultuur en sport. Om dat te bereiken werken we nauw samen met allerlei partners en met de gemeente Utrecht.

Stichting Leergeld Utrecht heeft een snelle groei doorgemaakt; we steunen nu bijna 10.000 kinderen. We doen dat met 4 betaalde medewerkers en ruim 20 vrijwilligers en een betrokken bestuur. De uitdaging is om, ondanks de snelle groei van de organisatie, de aanvragen van gezinnen die bij ons aankloppen zo snel mogelijk te behandelen en af te ronden. Zo kunnen we zoveel mogelijk kinderen helpen om mee te doen. Vanwege het vertrek van een van onze collega’s per 1 januari 2024 zoekt Leergeld Utrecht op korte termijn een:

MEDEWERKER VRIJWILLIGERSCOÖRDINATIE &ADMINISTRATIE
voor 20-24 uur per week (werkdagen en -tijden in overleg te bepalen)

Onze ideale kandidaat:

  • Heeft affiniteit met de aanpak van armoede;
  • Heeft affiniteit en (enige) ervaring met het werken met vrijwilligers;
  • Beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Vindt het leuk om zaken te organiseren en coördineren;
  • Kan goed plannen en overzicht houden in een dynamische werkomgeving;
  • Is een teamplayer, flexibel en in staat om zelfstandig te werken.

Wat ga je doen?
Stichting Leergeld Utrecht werkt voor een groot deel met vrijwilligers. Het team is zeer divers. Jouw focus ligt op het coördineren van deze vrijwilligers (op dit moment ruim 20, maar dit aantal is groeiende). Van het werven, tot het inwerken en begeleiden. Ook het behandelen en beoordelen van aanvragen voor middelen door gezinnen behoren tot je takenpakket.

Enthousiast geworden?
Bekijk de volledige vacature hier en solliciteer door jouw motivatiebrief  met CV voor 19 november 2023 per e-mail te sturen naar cynthia.hansma@leergeldutrecht.nl. De gesprekken vinden waarschijnlijk plaats tussen 20 en 30 november. Wil je eerst meer weten? Neem contact op met Cynthia Hansma (manager).