Armoedecoalitie

De Armoedecoalitie Utrecht bundelt de krachten van grote organisaties, kleinschalige initiatieven, hulp- en dienstverleners, belangenbehartigers en ervaringsdeskundigen. Doel is de positie van financieel minder draagkrachtigen te verbeteren en sociale uitsluiting tegen te gaan.

Logo ArmoedeC

Waar helpt de Armoedecoalitie bij?

Als je zelf informatie zoekt over regelingen en voorzieningen, dan vind je deze op de website van de Armoedecoalitie. Klik op de volgende linkjes voor informatie over; Huisvesting; Kleding, huisraad & speelgoed; Voedsel; Financiën; Werk en Opleiding; Ontmoetingsplekken; Hulp en Advies; GezondheidVrije tijd

Doe mee!

  • Deel je kennis
  • Deel je tijd
  • Deel je geld of spullen
  • Deel je netwerk

Klik hier voor meer informatie.

 

Leergeld Utrecht geeft ondersteuning aan gezinnen, zodat de kinderen kunnen meedoen aan school- sport en cultuuractiviteiten. Momenteel groeien er in de gemeente Utrecht 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Door ondersteuning van Leergeld kunnen kinderen hun zwemdiploma's halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, zich ontwikkelen en meetellen.

Laat alle kinderen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen!