Wat is de U-pas en wat kun je ermee?

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijg je korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties én zijn er bijdragen voor je kind.

uaps

Heeft je kind een U-pas?

Dan kan je kind (tot 18 jaar) gebruik maken van het U-Pasbudget.

Op iedere U-pas staat een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden aan allerlei activiteiten. Los van het tegoed krijg je met de U-pas regelmatig korting op activiteiten, zoals een bibliotheekabonnement of theater- of bioscoopbezoek. Houd ook onze tijdelijke acties op de website in de gaten. Het U-pasjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het jaar daarop.

Let op: De informatie op de website van het U-pasbureau is leidend. Alle informatie over de U-pas van uw kinderen staat uitgebreid op deze website van het U-pas bureau.

Het budget van de U-pas

Leeftijd
Bedrag
0 t/m 3 jaar € 150,-
4 t/m 11 jaar € 275,-
12 t/m 17 jaar € 385,-
18 jaar en ouder € 120,-

Leergeld Utrecht geeft ondersteuning aan gezinnen, zodat de kinderen kunnen meedoen aan school- sport en cultuuractiviteiten. Momenteel groeien er in de gemeente Utrecht 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Door ondersteuning van Leergeld kunnen kinderen hun zwemdiploma's halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, zich ontwikkelen en meetellen.

Laat alle kinderen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen!