Aanvraag doen

Leergeld Utrecht wil graag dat alle kinderen kunnen meedoen aan school-, sport- & cultuuractiviteiten. Hier mag het geldgebrek van ouders geen probleem zijn.

Voor wie

Leergeld Utrecht helpt kinderen in de leeftijd van 0 jaar t/m 18 jaar die in de gemeente Utrecht wonen. De ouders van deze kinderen hebben een besteedbaar inkomen tot 125% van het bijstandsniveau. Als uw kind in deze leeftijdscategorie valt en uw besteedbaar inkomen onder de norm zit, dan kunt u bij ons terecht.

Wanneer geeft Leergeld hulp

U kunt een beroep op ons doen als uw kind niet mee kan doen aan school- sport- en cultuuractiviteiten. Bijvoorbeeld het schoolreisje op de basisschool, een laptop en buitenlandse reis op het voortgezet onderwijs, zwemles, muziekles en/of een scoutingkamp. Kijk hier voor een uitgebreid overzicht.

Telefonisch Spreekuur

Leergeld Utrecht heeft op maandag en donderdag een telefonisch spreekuur tussen 9.30 uur en 12.00 uur. Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor uw vragen over een aanvraag of het inplannen van een huisbezoek. U kunt ons bereiken op het nummer 030 - 73 70 332