Meedoen als vrijwillger

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan school-, sport- en cultuuractiviteiten. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Daar kunnen wij je hulp goed bij gebruiken.

vrijwilliger-worden

Word vrijwilliger bij Leergeld

Door vrijwilliger te worden bij Leergeld Utrecht help je structureel mee aan de aanpak van armoede onder Utrechtse kinderen. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden via de Vrijwilligerscentrale. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Vaak zoeken wij vrijwilligers voor: administratie, communicatie & huisbezoeken.

Klik hier voor onze mogelijke actuele vacatures

Leergeld Utrecht geeft ondersteuning aan gezinnen, zodat de kinderen kunnen meedoen aan school- sport en cultuuractiviteiten. Momenteel groeien er in de gemeente Utrecht 1 op de 8 kinderen op in armoede. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Wij bieden kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 t/m 17 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Door ondersteuning van Leergeld kunnen kinderen hun zwemdiploma's halen of op muziekles. Daarnaast ondersteunen wij bij de aanschaf van een laptop, sportkleding en/of een fiets. Allemaal normale levensbehoeften, waardoor kinderen zich kunnen ontplooien, zich ontwikkelen en meetellen.

Laat alle kinderen meedoen. Want nu meedoen is straks meetellen!