Wat is de vrijwillige ouderbijdrage?

Voor extra activiteiten buiten de lessen om, hoeven ouders niet te betalen als ze dat niet kunnen of willen. Voorbeelden zijn een sportdag, een museumbezoek of een schoolreis. Deze kosten vallen onder de vrijwillige ouderbijdrage. Vrijwillig betekent dat je niet verplicht bent om de ouderbijdrage te betalen. De kosten voor bijvoorbeeld schoolkampen, schoolreisjes, buitenlandse reizen, tweetalig onderwijs en gala’s vallen ook onder de vrijwillige ouderbijdrage. Je kind mag dan nog steeds meedoen met de extra schoolactiviteiten, zoals een schoolreis. Wij hebben ook een brief gemaakt die je aan de school kan laten zien. Die kan je hier vinden.

Wil je meer weten over je rechten met betrekking tot schoolkosten en vrijwillige ouderbijdrage kijk dan hier voor meer informatie van de overheid en hier voor een folder met uitleg. Ook op de website van Ouders & Onderwijs vind je veel informatie. Hieronder vind je ook een overzicht van de overheid van schoolkosten. En een overzicht welke schoolkosten niet aan ouders mogen worden doorberekend. Brengt de school deze toch in rekening, neem dan contact op met de school of met Leergeld Utrecht.

Het verschilt per school welke regeling er is voor de schoolkosten. Ben je benieuwd naar de regelingen van de middelbare scholen in Utrecht? Kies dan hieronder de school waar je de informatie van wilt en geef aan of je kind een U-pas heeft. Let op: dit zijn de regelingen voor het schooljaar 2024-2025. De regelingen voor volgend schooljaar 2025-2026 kunnen anders zijn. Wij werken de informatie per school in april 2025 weer bij.

N.B. staat de (toekomstige) school van je kind er niet tussen, neem dan contact met ons op.