Mijn kind wil graag op dansles, maar het lukt niet om de lessen en/of danskleding te betalen. Kunnen jullie ons hierbij helpen?

Danslessen
Als de U-pas leeg is, de U-pas ergens anders voor nodig is of je kind geen U-pas heeft (maar je wel in aanmerking komt voor ondersteuning van ons), dan kunnen wij  een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Cultuur. Vul dan het aanvraagformulier in en vink Cultuurkosten aan. Wij willen dan weten waar jouw kind dansles wil volgen en hoe hoog het lesgeld voor een jaar is. Het Jeugdfonds Cultuur beoordeelt dan de aanvraag. Dit kan enkele weken duren. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, maakt het Jeugdfonds Cultuur het geld direct over naar de dansschool. Het is dus belangrijk dat je het lesgeld niet zelf al betaalt.

Let op: het Jeugdfonds Cultuur vergoedt vanaf 2024 maximaal 425 euro aan lesgeld voor cultuur.

Danskleding
Als jouw kind een U-pas heeft, dan kun je zelf een aanvraag indienen bij het Paul Verweel Sportfonds via: Spelregels – Paul Verweel Sportfonds. Lees goed de regels door voordat je een aanvraag doet. Belangrijk is dat je de kleding niet al koopt, je moet eerst de aanvraag indienen.

Als je kind geen U-pas heeft, maar je wel in aanmerking komt voor ondersteuning van ons, dan kun je het aanvraagformulier invullen.