Sportkosten

De contributie voor sport kun je betalen met het U-pastegoed. Als de U-pas nog ergens anders voor nodig is, dan horen we dat graag. Dan bekijken we samen hoe de U-pas het beste besteed kan worden. We werken voor sportcontributie samen met het Jeugdfonds Sport (1 sport per kind).

Sportkleding en sportschoenen kunnen aangevraagd worden bij het Paul Verweel Sportfonds als je kind een U-pas heeft.

Als je kind geen U-pas heeft, maar je wel in aanmerking komt voor ondersteuning van ons, dan kun je het aanvraagformulier invullen.

Om een aanvraag in behandeling nodig moeten we dit weten:

 • Welke sport gaat je kind doen?
 • Waar gaat je kind sporten?
 • Wanneer start je kind en hoe lang gaat je kind sporten?
 • Wat kost deze sport per jaar?
 • Heeft je kind ook sportkleding nodig?

Wij kunnen niet helpen als er bij de sportclub een wachtlijst is van langer dan 6 maanden.

In 2024 is het maximale bedrag voor sportcontributie 225 euro per jaar. 
In 2024 is er helaas minder geld voor sport. Het maximale bedrag voor sport is dit jaar 225 euro. Het Jeugdfonds Sport heeft dit helaas moeten besluiten. Het aantal aanvragen bij het Jeugdfonds en Leergeld Utrecht is namelijk heel hard gestegen.

Dit bedrag van 225 euro is niet voor alle sporten genoeg om het lesgeld te betalen. Dat vinden wij erg vervelend. Wij willen namelijk heel graag dat elk kind kan sporten.  Lees hieronder wat je kunt doen als het lesgeld voor de sport van jouw kind hoger is dan 225 euro per jaar.

 

Als jouw kind een U-pas heeft, dan kun je zelf een aanvraag indienen bij het Paul Verweel Sportfonds via: Spelregels – Paul Verweel Sportfonds. Lees goed de regels door voordat je een aanvraag doet. Belangrijk is dat je de kleding niet al koopt, je moet eerst de aanvraag indienen. Als je kind geen U-pas heeft, maar je wel in aanmerking komt voor ondersteuning van ons, dan kun je het aanvraagformulier hieronder invullen vink in het formulier Sportkosten aan.

Nee, wij werken samen met het Jeugdfonds Sport en vergoeden per kind 1 sportactiviteit.

Zwemles telt voor ons niet als sport. Als je zwemles wilt aanvragen voor je kind, lees dan eerst goed de informatie op de pagina Zwemles.

Als je in aanmerking komt voor ondersteuning van ons, dan kunnen wij (voor 1 sport per kind) een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport. Vul dan het aanvraagformulier in en vink Sportkosten aan. Wij willen dan weten waar jouw kind wil sporten en hoe hoog de jaarcontributie (lesgeld) is. Het Jeugdfonds Sport beoordeelt dan de aanvraag. Dit kan enkele weken duren. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, maakt het Jeugdfonds Sport het geld direct over naar de sportvereniging. Het is dus belangrijk dat je de contributie niet zelf al betaalt.

Let op: het Jeugdfonds Sport vergoedt in 2024 maximaal 225 euro aan lesgeld voor sport.

In 2024 is er helaas minder geld voor sport en cultuur. Hier lees je daar meer over: Minder geld voor Sport en Cultuur – Stichting Leergeld Utrecht . Dit komt omdat er veel meer aanvragen worden gedaan bij Leergeld Utrecht en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het maximale bedrag in 2024 is voor sport 225 euro. Dit heeft het Jeugdfonds Sport helaas moeten besluiten.

Dit bedrag is niet  voor alle sporten genoeg om het lesgeld te betalen. Dat vinden wij erg vervelend. Wij willen namelijk heel graag dat elk kind kan sporten.

Wat doet u als de vergoeding van 225 euro te weinig is om de sportkosten te betalen?

 • Via de U-pas bijbetalen
 • Als de U-pas niet wordt geaccepteerd, als de U-pas leeg is of als u geen U-pas heeft, dan moet je het verschil zelf bij betalen.
 • U kunt kijken of de sport voor een kortere tijd gedaan kan worden, bijvoorbeeld in blokken of met een strippenkaart die maximaal 225 euro kost.
 • U kunt kijken of het lesgeld ergens anders lager is.
 • U kunt proberen in gesprek te gaan met de sportclub om een oplossing te vinden.

Zijn de kosten voor sport hoger dan 225 euro en kunt u het restbedrag echt niet betalen? Laat dit ons weten want dan moeten we de aanvraag stop zetten.

Is er nog iets onduidelijk? Dan kunt u reageren op deze mail of tijdens het telefonisch spreekuur bellen naar 030-7370332. U kunt hier ook een whatsappbericht naar sturen.

Spreekuren zijn:

 • Maandag 9.30-12.00 uur
 • Dinsdag 13.30-14.30 uur
 • Donderdag 9.30-12.00 uur

Aanvraagformulier nieuwe stijl
Velden met een * zijn verplichte velden, als deze leeg blijven kan de aanvraag niet worden verzonden.
Wat heeft je kind nu nodig?
Aanhef
Gezinssituatie
Aanhef
Woon je buiten de gemeente Utrecht, doe dan geen aanvraag.
Woon je buiten de gemeente Utrecht, doe dan geen aanvraag.
Wij hebben een U-pas:
Ik heb een:
Ik heb een:
Mijn partner heeft:
Gezinsinkomen
¹ Beoordeling hangt af van uw besteedbaar inkomen. Wij nemen contact met u op.
Gezinsinkomen
¹ Beoordeling hangt af van uw besteedbaar inkomen
Ik maak gebruik van (meerdere opties mogelijk)

Maximum file size: 8.39MB

* zoals je loonstrook, uitkeringsspecificatie of inkomstenbelasting.

Gegevens van het kind voor wie je een aanvraag doet. (Let op: vul voor ieder kind een nieuw aanvraagformulier in)

Voorbeeld: 9-09-2009 (let op: als het eerste cijfer onder 10 is dan zonder 0 schrijven). Controleer het geboortejaar!
Geslacht
60643669030-
Ben je al aangemeld voor een verjaardagsbox van Jarige Job?
Wij kunnen je gezin aanmelden bij Stichting Jarige Job. Je kind(eren) krijgt/krijgen dan van deze Stichting ieder jaar een verjaardagsbox. Als je hiervoor kiest geven we de persoonsgegevens van je gezin door aan Stichting Jarige Job. De verjaardagsbox is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar oud. Meer informatie? Klik rechtsboven in het menu op "aanvraag doen" en kijk onder het paarse blokje "overige".

Maximum file size: 8.39MB

Gegevens bij aanvraag zwemles

Heb je al betaald voor de zwemles?

Maximum file size: 8.39MB

Gegevens bij aanvraag schoolkosten basisschool

Wat wil je aanvragen voor dit kind?
Voor huiswerkbegeleiding/ bijles willen wij een bericht van de juf/ meester zien dat extra begeleiding nodig is. Heeft u dit bericht voor ons?

Maximum file size: 8.39MB

We hebben voor de huiswerkbegeleiding/ bijles altijd een bericht van de juf/meester nodig. Vraag deze aan en vul daarna dit aanvraag formulier in.

Laptop basisschool
We vergoeden 1 laptop per gezin, voor kinderen in groep 6,7 en 8 vergoeden wij soms een eigen laptop.

Huiswerkbegeleiding of bijles
We werken hiervoor samen met Stichting Leren voor de Toekomst, NGHulp en Stichting Durf te Dromen. Het aanbod van huiswerkbegeleiding en bijles verschilt. Kijk wat jouw kind nodig heeft en wat het aanbod is.

Bericht van juf of meester (leerkracht)
Wij hebben een bericht van de juf/ meester (leerkracht) nodig. In dit bericht moet staan dat het jouw kind helpt als het naar huiswerkbegeleiding of bijles gaat. Vraag de juf/meester wat het beste is voor jouw kind (huiswerkbegeleiding of bijles).

Alleen met dit bericht van de juf/meester keuren wij de aanvraag voor huiswerkbegeleiding of bijles goed. Stuur dit bericht snel op naar info@leergeldutrecht.nl of via whatsapp naar 030-7370332.

 Begeleiding door een andere organisatie vergoeden we niet, tenzij je zelf een aanbieder vindt die even duur is. Neem dan contact met ons op. We bekijken samen wat mogelijk is. 

Gegevens bij aanvraag schoolkosten middelbare school.

Scholen hebben verschillende regelingen, zo vergoeden sommige scholen een laptop, excursies en materialen en andere niet. Wij kunnen je hierover meer informatie geven.

Wat wil je aanvragen voor dit kind?

Gegevens bij aanvraag schoolkosten mbo/hbo/wo

Gegevens bij aanvraag sportkosten
(NB: voor kleding en attributen verwijzen we naar het Paul Verweel Sportfonds waar je met de U-pas kunt aanvragen.)

Gegevens bij aanvraag cultuurkosten (zoals muziekles)

Controleer je aanvraag voor verzending.

Heb je alle vragen met * ingevuld? Klik dan hieronder op de knop onder 'Leergeld Utrecht mag mijn gegevens gebruiken om mijn aanvragen te verwerken.' Daarna kun je je aanvraag verzenden.

Nieuwsbrief
De knop VERZENDEN wordt zichtbaar als je akkoord gaat met de verwerking van je gegevens.