Duur schooljaar staat voor de deur! – bereikbaarheid Leergeld

De school is dicht en u moet nog rekeningen betalen en materialen kopen? Een herkenbaar probleem! Leergeld krijgt veel vragen van ouders die in paniek zijn hoe zij dit allemaal moeten regelen.

Om al uw (aan)vragen te kunnen behandelen, blijven wij deze zomer bereikbaar via info@leergeldutrecht.nl en ons aanvraagformulier. Het telefonisch spreekuur sluit tijdelijk tot 20 augustus, maar wij zullen u zo nodig zelf opbellen. Gezien de hoeveelheid aanvragen en de beperkte vrijwilligers, duurt het wel iets langer dan normaal voordat wij terugkomen op uw (aan)vragen.

Alvast wat tips om u op weg te helpen: 

  • U-pas gebruik: Op de U-pas staat een bedrag (€75,-) dat u kan inzetten voor schoolkosten. De school kan dit aftrekken van hun eigen schoolrekeningen, óók als deze bij Iddink of VanDijk betaald moeten worden. Waar mogelijk betaalt u de rekening dus later met een factuur. Zodra de school eind augustus weer opent, meldt u zich met U-pas op school om hiermee een deel van de rekening te betalen.
  • (verplichte) Schoolkosten: Niet alle kosten van school zijn verplicht. U kunt dat vaak nakijken op de website van de school. Bekijkt u dit voordat u de bestelling plaatst.
  • Schoolmaterialen: U hoeft de materialen zoals woordenboeken, schriften, pennen, rekenmachine e.d. niet bij Iddink/VanDijk te bestellen. Het is vaak veel goedkoper om dit bij andere winkels aan te schaffen, waar u dan een deel van de U-pas voor kan inzetten. Let op: meestal vergoed Leergeld deze kosten niet. Alleen voor brugklassers kunt u gedeeltelijke ondersteuning aanvragen.
  • Laptop/Ipad: Brugklassers hebben op de U-pas extra budget voor aanschaf van schoolspullen waaronder €200,- voor een laptop/Ipad. Let goed op wat de eisen zijn van de scholen en hoe zij dit geregeld hebben met inzet van U-pas en mogelijke verdere ondersteuning van Leergeld Utrecht.

Mocht u nog verdere informatie nodig hebben, dan kunt u ons mailen op info@leergeldutrecht.nl. Fijne zomer!