Jaarverslag Leergeld Utrecht

Met trots presenteren wij ons jaarverslag!

Het jaar 2020 zal niet snel worden vergeten, zo ook voor ons niet. Het zette ons voor behoorlijke uitdagingen, zoals de enorme behoefte aan een laptop en de forse groei in aanvragen. In 2020 hebben we bijna 1200 laptops gegeven aan kinderen, waarmee zij het onderwijs bleven volgen. In het coronajaar hebben we mee ingezet op acties voor de kinderen, zoals een cadeau met Sinterklaas en een pakket voor in de zomervakantie. Ons motivatie was, dat het juist belangrijk was om deze kinderen wat extra’s te geven, hopelijk was het een lichtpunt.

In 2020 gingen er ook een boel activiteiten niet door, zoals schoolkampen, buitenlandse reizen, zwemles en sport. Dit leverde bij ons aanzienlijk minder aanvragen op, dan we hadden verwacht. Gelukkig lijkt er licht aan het einde van de tunnel, scholen ondernemen actie om weer op reis te gaan, om een schoolkamp te organiseren, zwembaden zijn weer open en sportclubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. Waardoor het “normale” leven van alle kinderen weer kan worden opgepakt.

Wij zijn klaar voor het nieuwe seizoen en het schooljaar. Wij hopen dat 2021 positief zal eindigen en dat we in 2022 de draad weer helemaal op kunnen pakken.

Ons jaarverslag en de daarbij horende cijfers vindt u hier. Als u vragen heeft, laat het ons weten.