KRO-NCRV zoekt gezinnen voor videoserie

In april van dit jaar lanceert KRO-NCRV een initiatief waarin armoede onder jongeren en kinderen in Nederland centraal staat. Voor een videoserie op sociale media (Instagram, TikTok en Facebook) zijn we op zoek naar gezinnen met een kind tussen de 9 en 15 jaar oud die in armoede leven en daardoor helaas niet in staat zijn om de verjaardag van het kind te vieren. In de serie willen we het verhaal van uw gezin en uw kind vertellen om zo aandacht te vragen voor armoede in Nederland. De opnames hiervan zullen begin maart plaatsvinden.

De online videoserie zal zich voornamelijk richten op uw kind, waarbij een presentator van KRO-NCRV in gesprek gaat met uw kind over de situatie waarin uw kind en u als gezin u in bevindt (deze presentator heeft veel ervaring met het werken met kinderen).

Aangezien Stichting Jarige Job betrokken is bij de campagne waartoe de videoserie behoort, ligt de focus specifiek op kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, maar we begrijpen dat er bij veel gezinnen ook andere aspecten een rol kunnen spelen.

De online videoserie wordt in één dag gefilmd door een klein team, bij voorkeur bij u thuis. Voorafgaand aan de opnamedagen zal een redacteur met u in gesprek gaan om het verhaal goed in beeld te brengen. Er is een vergoeding van €50 per gezin beschikbaar.

Uiteraard wordt u vooraf goed geïnformeerd en houden we rekening met gevoelige kwesties. Voordat de content wordt gepubliceerd, zullen we bij u controleren of u hiermee akkoord gaat.

Bent u of kent u een gezin dat zich in een vergelijkbare situatie bevindt en interesse heeft om dit verhaal te delen, neem dan voor 29 februari 2024 contact op met Jessie van de Nieuwenhuijzen (jessie.vandenieuwenhuijzen@kro-ncrv.nl).