Minder geld voor Sport en Cultuur

Leergeld Utrecht werkt samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor aanvragen voor sport, zwemles, muziek, dans, toneel, rap, scouting etc.  Als je een aanvraag bij ons doet, wordt een deel van de kosten vergoed door het Jeugdfonds Sport en Cultuur. In 2023 zijn veel meer aanvragen gedaan dan de jaren daarvoor. En helaas had het Jeugdfonds in 2023 te weinig geld om alle aanvragen goed te keuren. Het aantal aanvragen blijft hoog. Daarom is de verwachting dat er ook in 2024 te weinig geld is voor alle aanvragen voor sport en cultuur.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft daarom besloten de maximumbedragen voor sport en cultuur te verlagen. Dit betekent voor veel kinderen en hun ouders dat zij de sport die de kinderen doen, of de muziekles, dansles etc die de kinderen volgen, niet helemaal vergoed kunnen krijgen.

Als Leergeld Utrecht bekijken we nu wat dit voor ons en de gezinnen die wij helpen betekent. We kijken dan zowel naar de aanvragen die in 2023 zijn gedaan als nieuwe aanvragen in 2024.We nemen hier binnen nu en 2 weken een besluit over.

Wij vinden het heel vervelend dat er minder geld is en dat dit leidt tot onduidelijkheid. We snappen dat dit kan betekenen dat  kinderen niet kunnen starten of doorgaan met sporten of hun muziekles. We laten zo snel als mogelijk weten hoe wij hiermee omgaan.
Onze budgetten voor 2024 zijn helaas ook beperkt omdat veel meer mensen een aanvraag bij Leergeld Utrecht doen voor alle zaken die wij bieden. Ons doel blijft dat ieder kind kan sporten, of aan muziek, rap, toneel of dance kan doen. We doen daarom hard ons best een oplossing te vinden.