Nieuwe manager gestart!

“Ik zou willen dat alle kinderen de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen”, zegt de nieuwe manager van Leergeld Utrecht

Cynthia Hansma is sinds 15 augustus de nieuwe manager van Leergeld Utrecht. Zij neemt het stokje over van Harmen van de Kamp, die na ruim zeven jaar bij Leergeld Utrecht een nieuwe uitdaging is begonnen bij een andere organisatie.

Over waarom ze juist bij Leergeld Utrecht wilde werken, vertelt Cynthia : “Ik wilde graag naar een organisatie die werkt aan kansengelijkheid en de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het helpt een kind als hij kan leren en mag stralen, als hij of zij mag doen wat hij leuk vindt met al zijn talenten.” En, vervolgt ze: “Ik vind het heel mooi om iets te doen voor de inwoners van mijn eigen stad.”

“Naast mijn werk zing ik graag en speel ik gitaar”

Energiek en vasthoudend
Cynthia neemt ervaring als fondsenwerver, projectmanager, innovator en ontwikkelaar van allerlei diensten mee uit haar vorige baan bij het Rode Kruis Nederland. Zo ontwikkelde ze onder andere voor het Rode Kruis voedselondersteuning, zoals een ontbijtproject voor schoolkinderen en zorgde ze er met haar team voor dat dit ook werd uitgevoerd op diverse plaatsen in Nederland.

De energie en vasthoudendheid om dat project op te zetten en uit te werken, komen ook van pas bij Leergeld Utrecht. Andersom krijgt ze nu al energie bij Leergeld Utrecht: “Er zijn veel samenwerkingspartners in Utrecht met wie we projecten kunnen oppakken. Daar haal ik inspiratie uit.”

Doelen
“Alle kennis en ervaring komt mooi samen in mijn functie bij Stichting Leergeld,” zegt Cynthia. “Ik zie het als belangrijke taak om te zorgen dat er meer fondsen komen om alle mensen die hulp hebben aangevraagd ook te helpen, maar ook om met de mensen van Leergeld Utrecht te kijken of we de diensten die we bieden beter en efficiënter kunnen maken. Kunnen we nog iets doen voor mensen die we nu nog niet kunnen helpen.”