Landelijke Leergeld Dag 2021 – Samen maakt MEEDOEN mogelijk!

Vandaag is het de internationale dag van het kind. Vier jaar geleden is 1 juni gekozen als Landelijke Leergeld Dag! Op deze dag vragen alle Leergeld stichtingen extra aandacht voor kinderen die opgroeien in Armoede. Deze kinderen hebben een groot risico op uitsluiting van activiteiten op school, van sport en cultuur. Nederland is een rijk en welvarend land, toch zijn er bijna 400.000 kinderen die opgroeien in armoede. In Utrecht groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Dit is een onacceptabel aantal. Wij blijven ons inzetten voor deze kinderen, bijvoorbeeld met ondersteuning bij contributie, zwemles en schoolkosten.

Het afgelopen jaar werd pijnlijk zichtbaar dat veel kinderen in Utrecht niet konden meedoen. Tijdens de lockdown hadden ruim 1.000 kinderen een laptop nodig om het onderwijs thuis te blijven volgen. Ter illustratie, alle kinderen in de klas volgen thuis alle lessen. Alle kinderen, op een enkeling na, want die kinderen hebben de pech dat er thuis geen laptop is. Gemiddeld gezien groeien in elke klas drie kinderen op in armoede. Deze kinderen verdienen onze extra aandacht, omdat elk kind een gelijke kans op een mooie toekomst verdient.

Naast de grote uitdaging om 1.000 kinderen te ondersteunen met een laptop, ontdekte we dat Utrechters en Utrechtse bedrijven zich graag inzetten voor “onze” kinderen. Zo doneerde een groot IT bedrijf 100 laptops aan ons. Vandaag deelden wij, samen met Wethouder Linda Voortman, een aantal van deze laptops uit.

Samenwerken is van groot belang in ons werk en kan op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of een Social Return opdracht. Op deze manier leveren bedrijven een prachtige bijdrage aan ons werk, maar bovenal aan de kinderen in Utrecht.

Wil en kan je ook een bijdrage leveren, klik dan hier voor meer informatie.