Persbericht – Leergeld Utrecht viert verjaardag met ambitieus groeiplan

Leergeld Utrecht viert jubileum met ambitieus toekomstplan

Zorgen dat álle Utrechtse kinderen volwaardig kunnen meedoen aan onderwijs, sport en cultuur, ook de kinderen die opgroeien in armoede. Dat is de essentie van een groeiplan dat Leergeld Utrecht presenteert op zijn 21-jarig jubileum, woensdag 3 november in de centrale bibliotheek van Utrecht.

In de gemeente Utrecht wonen zo’n 13.000 kinderen in gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. De kinderen kunnen niet meedoen aan de gewoonste dingen: thuis is onvoldoende geld voor sport- muziek- of zwemles. Zelfs de aanschaf van een fiets om naar school te gaan of een computer om huiswerk te maken kunnen hun ouders vaak niet opbrengen.

‘Oplosbaar probleem’

Leergeld Utrecht vindt dit onacceptabel en heeft afgelopen 21 jaar – samen met partners – al vele kinderen geholpen, zodat zij wél konden meedoen aan onderwijs, sport en cultuur. Coördinator Harmen van de Kamp: ‘In 2018 lukte dat voor 600 kinderen en vorig jaar al voor bijna 2000 kinderen. Maar onze ambities reiken veel verder. Want wij zijn ervan overtuigd dat meedoen voor alle 13.000 kinderen in Utrecht op den duur mogelijk moet en kan worden.’

Groeiplan

Op basis van de huidige cijfers en voorzieningen maakte Leergeld Utrecht een prognose van wat nodig is om alle kinderen te helpen. Op 3 november, bij de viering van zijn 21e verjaardag, presenteert Leergeld die cijfers én een groeiplan om de ambities waar te maken, samen met gemeente, onderwijs, maatschappelijke partners, fondsen en het Utrechtse bedrijfsleven.

De jubileumviering vindt plaats op woensdag 3 november, vanaf 16.00 uur in Theaterzaal van Bibliotheek Neude. Klik hier voor meer informatie. Interesse om met ons mee te vieren, stuur een e-mail naar coordinator@leergeldutrecht.nl.