Schoolspullenpas nu aan te vragen

De zomer komt er weer aan! En daarmee het nieuwe schooljaar. Het kopen van schoolspullen, zoals schriften, een rekenmachine, een tas of gymkleding, kan bij elkaar veel geld kosten.

Woon je in de gemeente Utrecht en heb je weinig inkomen (lager dan 150% van de bijstandsnorm)? En kinderen t/m 15 jaar oud die naar de middelbare school gaan?  Dan kun je op deze website vanaf nu een Schoolspullenpas aanvragen voor deze kinderen. Dit kan t/m 31 augustus.

Op de schoolspullenpas staat €50. Je kunt de pas gebruiken om bijvoorbeeld schriften, rekenmachine, een tas of gymkleding te kopen. Je kunt hier antwoorden vinden op veelgestelde vragen, zoals bij welke winkels je het geld uit kan geven.

Voor kinderen van 16 of 17 kun je helaas géén schoolspullenpas aanvragen. Dat is anders dan vorig jaar. We vinden dit heel jammer! Het komt doordat we daar nu niet genoeg geld voor hebben.

Saldochecker
Heb je al een pas ontvangen en wil je weten hoeveel geld er nog op staat? Dat kan je controleren in de Saldochecker!

Voor het eerst naar de middelbare school?
Als je kind klaar is met de basisschool en voor het eerst naar de middelbare school gaat, kan dat veel geld kosten. Denk aan het kopen van een laptop of de kosten van een introductiekamp. Belangrijke informatie en tips hierover kun je lezen op deze pagina van Leergeld Utrecht. Daar kun je ook per school bekijken welke hulp je kan krijgen als het niet lukt om deze kosten zelf te betalen.