Vijf vacatures voor vrijwilligerswerk bij Leergeld!

Leergeld Utrecht breidt uit: kom jij ons team versterken als vrijwilliger?

In de gemeente Utrecht wonen meer dan 12.000 kinderen in gezinnen die nauwelijks kunnen rondkomen. Voor de aanschaf van een fiets, of een computer om huiswerk te maken, schiet het gezinsinkomen veelal tekort. Stichting Leergeld Utrecht vindt dit onacceptabel en wil dat álle kinderen volwaardig kunnen meedoen aan onderwijs, cultuur en sport. De laatste jaren groeien wij hard maar ondanks dat bereiken we nog lang niet alle kinderen die rond de armoedegrens opgroeien. Het dagelijks werk van Leergeld Utrecht wordt uitgevoerd door twee coördinatoren en een administratief medewerker en een team van ongeveer 10 vrijwilligers. Een meewerkend bestuur van zes leden stuurt de organisatie op hoofdlijnen aan.

Wij hebben ruimte voor nieuwe vrijwilligers.

Als vrijwilliger zorg jij dat een kind net als zijn klasgenoten een laptop heeft om thuis schoolopdrachten op te doen, met de fiets naar sport of school kan en zelf schoolspullen kan kopen voor een nieuw schooljaar!

We groeien momenteel als Stichting Leergeld hard, steeds meer gezinnen melden zich bij ons voor ondersteuning. Dit betekent ook dat we ons team willen uitbreiden om al deze gezinnen zo snel en goed mogelijk te helpen. Er zijn verschillende type vrijwilligersvacatures die je hier vindt. Een combinatie daarvan is ook mogelijk. Veel van onze vrijwilligers combineren verschillende werkzaamheden. De dagen waarop je werkt en het aantal uur is flexibel, dit hangt ook af van de functie. Bij de meeste werkzaamheden is het ook mogelijk vanuit huis te werken maar we raden dit te combineren met uren op kantoor.

Het gaat om de volgende vacatures:

  • Vrijwilliger administratie – klik hier
  • Vrijwilliger kennismaking nieuw gezinnen – klik hier
  • Vrijwilliger (online) communicatie – klik hier
  • Vrijwilliger telefonisch spreekuur – klik hier
  • Oproepkracht bezorging – klik hier

Wij bieden je een rol in een dynamische organisatie die bijdraagt aan de toekomstkansen van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Je krijgt ruimte om je eigen ideeën in te zetten om de impact van Leergeld Utrecht verder te vergroten. We bieden begeleiding, scholing en vrijwilligersbijeenkomsten. Als het haalbaar is, willen we meerdere nieuwe vrijwilligers een gezamenlijk inwerkprogramma bieden.

Ben je enthousiast of heb je misschien nog vragen? Neem contact met Hester via hester.assen@leergeldutrecht.nl.